Verwacht je een kindje?

2 November 2023

Verwacht je binnenkort een kindje? Dan ben je vast al druk bezig met de voorbereidingen voor de komst van je kleintje. Naast het inrichten van de babykamer en scoren van kleine kleertjes, is het creëren van een fijne slaapomgeving een belangrijk punt. Een belangrijk advies die ik je graag wil meegeven is het gebruiken van verduisterende gordijnen in de babykamer.

Waarom dit advies? Een (pik) donkere kamer zorgt voor de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Door de babykamer goed te verduisteren, help je je baby om beter in slaap te vallen en langer te slapen.

Een goede nachtrust hangt niet alleen af van een donkere kamer, maar ook van de juiste temperatuur. Het advies voor een optimale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 16 en 18 graden Celsius.

Een rustige slaapomgeving met weinig tot geen omgevingsgeluiden is eveneens belangrijk. Als je toch last hebt van geluiden die je niet kunt vermijden, zoals een speels broertje of zusje, dan kan een “witte ruis” apparaat de uitkomst bieden. Naast andere voordelen heeft “witte ruis” namelijk de functie omgevingsgeluiden te maskeren. Je kunt hiervoor eenvoudig een app downloaden op je telefoon of iPad, of je kunt een speciaal apparaatje bestellen. Zelf maak ik gebruik van een Numsy apparaatje, dat ik heb besteld via bol.com.

Het is tevens van groot belang om een veilige slaapomgeving te creëren. Zorg ervoor dat er geen knuffels, kussens, dekens, snoeren (zoals die van een babyfoon) of andere objecten in het babybedje liggen. Plaats het bedje ook niet direct naast een verwarming of een open raam.

Kun je bovenstaande punten aftikken? Fijn, een goede voorbereiding op de komst van je kindje.

Hulp nodig?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Hi, ik ben Ell

Als gecertificeerde kinderslaapcoach werk ik samen met jou en je kindje aan meer slaap. Ervaar jij als ouder/verzorger een probleem? Of merk je aan je kindje dat hij/zij slaap te kort komt? Ik help je graag! Soms is de oplossing zo gevonden, soms is er wat meer werk aan de winkel.

@SLAAPCOACHELL


Huidige locatie

Den Haag, Nederland

Scroll to Top